fbpx

המשחק ככלי טיפולי רפואי ל- ADHD

משחקים כבר עשרות שנים משמשים לטיפול רפואי אצל ילדים, וזאת באמצעות מרפים בעיסוק, בתי הספר לחינוך מיוחד ועוד.

תרומתם של המשחקים לפן הטיפולי בקרב סובלים מהפרעת ADHD ניכר באספקטים רבים בניהם האספקט של פיתוח ראיית המרחב, פיתוח יכולות חברתיות, והבנה עמוקה יותר של סיטואציות חברתיות.

כך למשל, באמצעות מורים משלבים, מעניקים לילדים הסובלים מADHD, ליווי צמוד, שבמהלכו לפעמים משחקים ביחד עם התלמידים, ומעצימים את הביטחון העצמי שלהם.

במשך שנים, הטיפולים לילדים בקשב וריכוז ניתנים בצורת תרופה, וליווי צמוד של צוות הגן או בית הספר, שכן ההתפתחות אצל ילד עם קשב וריכוז יכולה להיות יותר איטית מילד ללא קשב וריכוז.

בעשור האחרון, סוגיית הטיפול בילדים בקשב וריכוז השתנתה, והתפתחו כדורים חדשים המחליפים את הריטלין המוכר לכל.

הקושי אשר מתבטא אצל ילדים בעלי קשב וריכוז, הוא היעדר הקשבה ממושכת, אולם כשמדובר במשחק, ילד בעל קשב וריכוז, מסוגל לשחק שעות רבות במשחק במחשב, ובמשחקי קופסה, וזאת בניגוד לסברה, שכפי שבכיתה ו/או בגן, מתבטא היעדר ההקשבה, ולעיתים גם תקיפות מצד הילד, כך גם יהיה במשחקים.

המשחק מעורר אצל הילד עניין, ושומר עליו בקשב רב, והרבה פעמים יש לו השלכות כבדות על עיצוב הילד, גם כשההורה חושב שזה בסך הכל משחק.

ההשלכות אצל הילד, ובכלל אצל האדם, ניכרים בדרך כלל עם הזמן, ולווא דווקא בטווח המידי, על כן אנחנו נדרשים גם לחשוב על הטווח הארוך ולא רק על מה שקורה כאן ועכשיו.

למשחק חשיבות רבה, גם לטיפול בהפרעות קשב וריכוז כפי שרופאים, מטפלים, וה-FDA טוענים, ואולם לווא דווקא משחק מחשב יכול להיות הפתרון, גם משחקי קופסה, הם כאלו שיכולים לתת מענה לכך ולספק המון גירויים, ועל כן אנו עמלים יומם וליל לספק לכם ייעוץ טלפוני וייעוץ בחנות בנוגע להתאמת משחקים לקשב וריכוז, ולפיתוח מיומנות שונות.

צרו איתנו קשר עוד היום, ונסייע לכם.